Maksimal præcision ved lasersvejsning

Vores højtydende drev sikrer Balliu MTC maksimal nøjagtighed

Ekstremt høj nøjagtighed er altafgørende ved transport og positionering af emner på lasersvejse- og skæremaskiner. Derfor har Balliu MTC valgt tandstangs- og tandhjulssystemer fra WITTENSTEIN.

Lasersvejsning kræver ekstremt præcis drevteknologi


Lasersvejsning er en populær teknik inden for maskinbygning, fordi komponenter så kan forarbejdes med høj kvalitet og præcision. Denne metode giver dog samtidig producenterne en kæmpe udfordring, fordi de emner, der skal forarbejdes, skal transporteres og positioneres med millimeternøjagtighed. Det er netop derfor, den belgiske specialist Balliu MTC har valgt højtydende drev fra WITTENSTEIN.

Balliu MTC: Laserteknologi til meget krævende opgaver

Balliu MTC's kerneforretning er udvikling og produktion af 2D- og 3D-lasermaskiner til skæring, svejsning og belægning af plader, profiler og emner. Med knap 30 års erfaring inden for laserteknologi har virksomheden en uovertruffen ekspertise og kompetence. Så det er ikke så overraskende, at Balliu MTC's meget innovative forsknings- og udviklingsafdeling jævnligt sætter nye standarder for produktivitet med sine intelligente løsninger. Virksomheden afsætter sin omfattende portefølje af standard- og specialmaskiner til hele verden.

Præcisionsarbejde: tandstangs- og tandhjulssystem til portalpositionering

Til en indisk jernbaneproducent har Balliu MTC konstrueret en fuldautomatisk lasersvejse- og skæremaskine, der producerer 25 meter lange sidepaneler til jernbanevogne. På trods af den enorme størrelse skal komponenterne håndteres med millimeternøjagtighed, for ellers vil de ikke passe rigtigt under svejsningen. Portalerne, som transporterer sidepanelerne fra et produktionstrin til det næste, skal placeres tilsvarende nøjagtigt.

Banebrydende positionsnøjagtighed

Ekstremt præcis portalpositionering – tandstangs- og tandhjulssystemer fra WITTENSTEIN løser opgaven med bravur. På begge sider af portalerne er der monteret et tangsstangs- og tandhjulssystem med fire tandstænger på række, hver med en længde på to meter. Afstanden mellem de to sider er syv meter. Positionsnøjagtigheden på denne afstand er en tiendedel millimeter. Dermed er det muligt at opnå ultrapræcise udskæringer til vinduer, døre og knapper og sikre en meget præcis svejsning af sidepanelerne. Balliu MTC-maskiner sætter ikke kun nye standarder for præcision, men også for effektivitet: Mens det tager 20 arbejdere i Indien op til tre dage at fremstille et sidepanel manuelt, klarer maskinerne fra Balliu MTC det samme på godt en time – fuldautomatisk.

WITTENSTEIN – innovationsdriver inden for drevteknologi

Teknikerne fra Balliu MTC havde allerede gjort deres egne erfaringer med tandstangs- og tandhjulssystemerne fra WITTENSTEIN: Lignende maskiner med denne drevteknologi blev solgt til Indien for over 10 år siden. Men der er selvfølgelig sket meget i mellemtiden: På den tid var tandstængerne en halv meter lange, hvor de i dag er to meter. Det gør dem meget lettere at montere. Den mekaniske præcision er også forbedret markant, og størrelsen af tandhjulene er blevet halveret. Det betyder en væsentlig mindre mekanisk drevfejl og har også haft en positiv effekt på stivheden. Dynamikken og nøjagtigheden af den nye maskingeneration fra Balliu MTC er blevet tilsvarende forbedret.

Sammen udvikler vi bedre løsninger

Næsten alle lasermaskiner hos Balliu MTC bliver individuelt tilpasset. Derfor er det tætte partnerskab med WITTENSTEIN så vigtigt. De specifikke krav til præcision, dynamik og last bliver defineret i fællesskab og danner grundlag for en perfekt skræddersyet løsning. Den intensive dialog er meget frugtbar for begge parter og genererer flere idéer på kortere tid.