Engagement

Vi føler, at vi har en forpligtelse over for samfundet og ønsker at bidrage til samfundets vel. Derfor påtager vi os et ansvar på en række måder. Vores ekspertise og personlige indsats bidrager betydeligt til vores succes på dette område. Vi er især involveret i kreative aktiviteter, som også inspirerer os. Vores indsats er især rettet mod vores lokalområde.


ENTREPRENEUR 4.0 AWARD

Prisen

Virksomhedens ansvarlighed i fremtiden

I forbindelse med åbningen af vores Innovation Factory blev ENTREPRENEUR 4.0 AWARD præsenteret første gang. Manfred Wittenstein skabte denne Art Prize i samarbejde med immagis photo agency.

ENTREPRENEUR 4.0 AWARD handler om at øge virksomhedens ansvarlighed i forbindelse med den "4. industrielle revolution". Den er ment som en platform for bred, tværfaglig diskussion omkring virksomhedslederes forpligtelser i en verden i massiv forandring.

Mere information

Hensigt

"Industry 4.0 berører os alle og hele samfundet. Derfor er det vigtigt at opleve, hvordan kunstnere ser på os forretningsfolk. Så vi ikke udvikler tunnelsyn."

Manfred Wittenstein, formand for bestyrelsen for WITTENSTEIN SE

Jury

Skildring af visioner

Under Oliviero Toscanis formandskab valgte et fremtrædende dommerpanel mellem 30 nominerede kunstnere.

Vinderen

Den naturlige udviklingscyklus.

Denne billedcyklus af vinderen Sascha Weidner (*1974; † 2015) trækker på den japanske tradition med at fejre skønheden i de blomstrende forårstræer med en kirsebærblomstringsfestival.
 Kunstneren forklarer sine værker således:

"Naturens konstante omformning, fornyelse og forandring på alle måder kan tjene som et eksempel for industrien: naturens omdannelse af sig selv i konvergenser og indbyrdes forbindelser, blomstring i sin fulde skønhed, nedbrydelse for at give plads for nye tilstande, på samme måde følges den naturlige evolutionscyklus af industrielle processer."

Mere information:

Studentkategori

Bastian Gehbauer var vinder i studentkategorien.

I forbindelse med hans serie "Zirkel 1" besøgte han steder, som kun få mennesker besøger, og som har en unik æstetik: slagterier, anonyme sexklubber, sædbanker eller krematorier. På disse steder undersøger han sammenhængen mellem det gammeldags hos mennesker og deres iver efter at mekanisere og optimere. Om sit arbejde siger Gehbauer:

"Måden vi lever, reproducerer os, forbruger og dør viser, hvem vi er på den tid, vi lever."

Yderligere værker

Udstilling

Se selv.

Udvalgte kunstværker fra fotokonkurrencen ENTREPRENEUR 4.0 AWARD er i øjeblikket udstillet på Innovation Factory. Udstillingens design er forbundet med vores mekatronikcenters arkitektur og giver en usædvanlig indsigt i og visioner for industriens fremtid.

Vores princip med åbenhed gælder også for vores udstilling. Der er gratis entré. Og alle er velkomne. Du kan aftale et besøg ved at kontakte os via e-mail: veranstaltung@wittenstein.de

Mere information:

Gesangswettbewerb DEBUT

Mit dem Gesangswettbewerb DEBUT
fördern wir Opernsängerinnen und Sänger
am Beginn ihrer internationalen Karriere. Er
findet alle zwei Jahre im lieblichen
Taubertal statt. DEBUT erhält keine Mittel
aus der öffentlichen Hand und ist damit
völlig unabhängig. Initiator des
Wettbewerbs ist Dr. Manfred Wittenstein.

Die Gewinner 2016

Ungdomsudvikling

WITTENSTEIN stipendium

Stipendium til fremtrædende studenter

I alle årene siden 1996 har WITTENSTEIN Institute hædret en student fra Deutschorden-Gymnasium Bad Mergentheim for dygtighed inden for naturvidenskab. Vinderen af stipendiet modtager økonomisk støtte hver måned under hans eller hendes studier. Instituttets mission er at styrke den næste generation af forskere og ingeniører i området og standse nedgangen i antallet af ingeniørstuderende.

Jugendtechnikschule Taubertal

Gøre unge mennesker begejstret for teknologi

 Jugendtechnikschule Taubertal giver børn, teenagere og yngre voksne fascinerende indsigt i teknologiens verden. Tekniske begreber gøres håndgribelige i en række workshops, kurser og projekter, der hjælper næste generation med at opnå en dybere viden og udvikle deres opfinderånd. Centret inviterer deltagerne til at udforske den nye verden og få en bedre forståelse af komplekse teknologier. Der vækkes og anspores til en interesse for moderne discipliner inden for videnskab, teknik og it på lang sigt. WITTENSTEIN spiller en aktiv rolle i dette fælles initiativ, som bringer mange lokale partnere sammen.

Mere information

Pigernes dag

På den årlige Pigernes dag inviterer WITTENSTEIN interesserede kvindelige studerende til at lære om uddannelses- og karrieremuligheder inden for it og teknologi. I forbindelse med dette arrangement fokuserer vi på at formidle materialet på den mest spændende og engagerende måde. Intet under at der altid er så stof interesse fra offentlighedens side.

WITTENSTEINS private udstilling

Siden februar 2000 finder WITTENSTEINS private udstilling sted tre eller fire gange om året. Kunstnere fra Tauberfranken-området udstiller deres værker på vores hovedkontor i Igersheim-Harthausen. Vi tilbyder således kunstnere muligheden for at præsentere deres værker for offentligheden. Desuden er udstillingerne kilde til inspiration for vores gæster og medarbejdere.

Virksomhedens sociale ansvarlighed

Fellbach Playground

Vi har bygget en legeplads ved siden af Urban Production-lokaliteten i Fellbach, som vores lokale naboer nyder at bruge. Lige som vores produkter afspejler legepladsudstyret temaerne gear og bevægelse.

Creative Thinkers

I 2002 lancerede WITTENSTEIN en ny opfinderkonkurrence med titlen "Creative Thinkers". Formålet er at vække lysten til at opfinde og udforske hos unge mennesker. Desuden kan vi også få indsigt i vores forretning og styrke innovationsånden og vækstpotentialet i vores område.


Til dette formål udgør konkurrencen en platform til implementering af ideer: Gennem hele skabelsesprocessen får de unge opfindere vejledning fra eksperter i udvikling af deres design til funktionelle modeller. Nogle af opfindelserne er endda blevet registreret hos den tyske patent- og varemærkestyrelse.

Mere information

Josefspflege

I 2002 lancerede WITTENSTEIN en ny opfinderkonkurrence med titlen "Creative Thinkers". Formålet er at vække lysten til at opfinde og udforske hos unge mennesker. Desuden kan vi også få indsigt i vores forretning og styrke innovationsånden og vækstpotentialet i vores område.


Til dette formål udgør konkurrencen en platform til implementering af ideer: Gennem hele skabelsesprocessen får de unge opfindere vejledning fra eksperter i udvikling af deres design til funktionelle modeller. Nogle af opfindelserne er endda blevet registreret hos den tyske patent- og varemærkestyrelse.

Medarbejdersponsorat

Vi støtter vores medarbejder i deres fritidsaktiviteter. Deres aktiviteter spænder lige fra sport, kultur og træning til ungdomsarbejde og frivilligt arbejde.

Salgsfremme for Igersheim-stedet

Vi har vist vores engagement i forhold til vores hjemby Igersheim ved at yde støtte i form af foreninger, børnehaver, forskellige arrangementer osv.

Betænkt professorat

Vi medvirker til at finansiere et betænkt professorat i forbindelse med programmet for opnåelse af grad i international forretningsadministration i Bad Mergentheim. Professoratet er primært påtænkt vores nye industrielle marketingprofil.

Remstal Werkstätten

WITTENSTEIN bastian støtter "Remstal Werkstätten", som er en almennyttig institution under diakoniorganisationen for sociale ydelser i Stetten i nærheden af Fellbach. Jævnlige donationer fra WITTENSTEIN bastian gør det muligt at få nogle drømme til at gå i opfyldelse for de handicappede, som arbejder der, f.eks. vægribber i gymnastiksalen og aktivitetsområdet.