Uddannelse og studier hos WITTENSTEIN

Vi tilbyder undervisning af høj kvalitet i mere end 20 moderne profiler eller kandidatprogrammer i kooperativ undervisning. I denne proces klæder vi dig "teknisk på" og opbygger dine individuelle, sociale og metodemæssige kompetencer sammen med dig. I løbet af "introduktionsugen" lærer du andre kursister, medstuderende og instruktører at kende. For at give dig et stærkt fundament for din karriere tilbyder vi dig jævnlig faglig undervisning. Når du har fuldført din uddannelse, kan du deltage i programmet "Pioneers hit the road" for at indhente værdifuld erfaring i udlandet. 

Uddannelse

I princippet kan uddannelsesprogrammer vare fra tre til tre et halvt år. I den periode arbejder du i forskellige afdelinger for at lære om deres indbyrdes relationer og få et overordnet billede. Det omfatter også muligheden for at arbejde i udlandet. Du drager fordel af en lang undervisningstradition: Kvalificerede instruktører videregiver ikke kun deres tekniske viden men støtter dig også i din personlige udvikling. Atmosfæren i vores organisation er karakteriseret af nærhed og samarbejde. Vi ar altid åbne over for at lytte til dine spørgsmål og behov. Forudsætningen er en gymnasial uddannelse ("Hauptschulabschluss" eller "Realschul­abschluss").

Åbne uddannelsesområder

Arbejds-/studieprogram

I samarbejde med Baden-Württemberg kooperative statsuniversitet tilbyder vi treårige arbejds-/studie-bachelor-programmer. Dine studier skifter mellem praktisk feltarbejde i virksomheden og et kvartals teori på universitetet. Afhængigt af området kan studiet finde sted i Mannheim, Mosbach, Bad Mergentheim, Heilbronn og Stuttgart. Forudsætningen svarer til de normale krav for at komme ind på et universitet ("allgemeine Hochschulreife"), de specielle krav for at komme ind på et universitet ("fachgebundene Hochschulreife") eller kravene til at komme ind på et teknisk læreanstalt ("Fachhochschulreife") plus bestået egnethedsprøve ("Studierfähigkeitstest") fra Baden-Württemberg kooperative statsuniversitet.

Ledige pladser på universitetsstudium

Kandidatstilling

Inden du beslutter dig for, hvilken vej du vil gå, ønsker du at være sikker på, at det er den rette. I en frivillig kandidatstilling eller skolekandidatstilling (OIB/BORS/BOGY) kan du lære om forskellige karriereprofiler og smugkigge på den fremtidige profession. Se de tilsvarende descriptions af stillingerne, hvor du finder de mulige tidspunkter for skolekandidatstillinger.

Ledige kandidatstillinger

Uddannelsesområder

Oversigt

I løbet af din uddannelse eller arbejds-/studieprogram får du kendskab til forskellige områder og afdelinger i WITTENSTEIN-gruppen. Det er vigtigt for os, at du får et omfattende overblik over vores organisation for at genkende og forstå de indbyrdes relationer i organisationen. Vi underviser dig også i alle facetter af dit fremtidige arbejde. Dette giver dig vished for, hvor dine styrker ligger, og hvad du præcist ønsker at lave på sigt. I starten af din uddannelse modtager du en fastlagt plan, der angiver, hvor og hvornår du skal deltage i aktiviteter. Dette giver dig et overblik over mulige afdelinger eller områder. 

talentarena

talentarena

I talentarenaen kan du få teoretisk og praktisk kreativ undervisning. Du kan udvikle dine færdigheder optimalt. Undervisningen er baseret på de nyeste teknologier. Områderne design, mekanik, montering og elektronik vil blive gennemgået individuelt. I denne proces suppleres praktisk træning hele tiden med formelle anvisninger. 

Mekatronik

Mekatronik

Vores mekatronikafdelinger har fokus på elektrisk, mekanisk og informationsteknologi. Det handler om at forstå komplekse situationer og udvikle målrettede løsninger. Du kommer til at deltage i mange forskellige aktiviteter med masser af spændende udfordringer. I design, programmering, konvertering af kontroller eller laboratorieforsøg – venter interessant arbejde om hvert et hjørne. Den vigtigste forudsætning for alle projekter er en passion for teknologi.

Salg

Salg

De basale opgaver i vores salgsafdeling er produktsalg, levering af service og erhvervelse af kunder og loyalitet. I dit uddannelsesprogram kommer du til at udarbejde tilbud, forklare tekniske problemstillinger og besøge kunder. Samtidig kommer du til at arbejde selvstændigt på dine første projekter. I alt vores arbejde er kunderne og deres ønsker højeste prioritet – hvad enten du arbejder i felten eller på kontor. 

Administration

Administration

Hos WITTENSTEIN findes der salgsrelaterede opgaver i flere forskellige afdelinger: lige fra marketing og HR til regnskab og indkøb. Ud over de daglige opgaver får du også ansvar for dine egne projekter. Dette omfatter opgaver som f.eks. planlægning af arrangementer og administration af ansøgere eller leverandører.

Produktion

Produktion

Vores produktionsanlæg i Igersheim-Harthausen og Fellbach (venstre billede) er proppet med innovation og er banebrydende i enhver forstand. De tilbyder en lang række muligheder: lige fra uddannelse til arbejds-/studieprogrammer.