Forbedret ydelse på drejebænke

DMT Drehmaschinen GmbH fremstiller drejebænke, der opfylder selv de højeste kvalitetsstandarder. Deres ydelse blev forbedret markant, da virksomheden introducerede Galaxie®-drevsystemet fra WITTENSTEIN.

En verden af nye muligheder

DMT – internationalt anerkendt producent af drejebænke

 

DMT Drehmaschinen GmbH fra Lörrach i Tysklands sydvestligste hjørne fremstiller drejebænke til manuel, cyklus- og CNC-forarbejdning – på bestilling også med interaktiv konturprogrammering. Ud over standardmaskiner, som på bestilling kan opgraderes med værktøjsrevolvere, direkte drevne værktøjer og kraftspændepatroner, bygger virksomheden også specialdrejebænke efter individuelle kundespecifikationer. Især hvor enkeltkomponenter eller små serier skal fremstilles hurtigt og med højeste præcision, er DMT-maskiner det foretrukne valg.

Kunderne efterspørger stadig højere forarbejdningskvalitet

 

Forarbejdning af materialer af høj kvalitet – og efterspørgslen efter stadig større nøjagtighed – stiller store krav til maskinteknologien. Derfor efterlyste ingeniørerne hos DMT et drevsystem, der kunne give en bedre forarbejdningskvalitet og højere produktivitet. Vridstivheden og vridsløret i hovedmotor/gear-enheden blev identificeret som afgørende parametre, fordi de har stor indflydelse på den dynamiske positionsnøjagtighed. Dette er igen en af de afgørende parametre for forarbejdningskvaliteten, værktøjets levetid og maskinens spåntagningsydelse ved forarbejdning med C-aksen. Et roterende direkte drev kunne have leveret den ønskede ydelse, men det ville samtidig have krævet store ændringer i det eksisterende maskinkoncept.

Bedre vridstivhed helt uden vridslør

 

Drevsystemet Galaxie® kunne integreres i det eksisterende system uden problemer og har forbedret fræseydelsen markant. Forarbejdningstiderne er blevet meget kortere. Selv større emner kan nu fremstilles i én opsætning – og i de fleste tilfælde er det ikke længere nødvendigt med yderligere forarbejdning på en separat fræsemaskine. Derudover kan emnerne nu placeres betydeligt hurtigere og mere præcist. Den højre vridstivhed uden vridslør i Galaxie®-drevsystemet har forlænget levetiden på værktøjsskærene og har øget drejebænkenes tilgængelighed. Desuden sætter Galaxie®-drevsystemet standarder med hensyn til strømforbruget, der er væsentligt lavere end med direkte drev.

 

Revolutionært nyt og i drift dagligt

Videoen forklarer, hvordan Galaxie®-drevsystemet har forkortet forarbejdningstiden betydeligt for DMT.

GALAXIE® DREVSYSTEMET – SLÅR REKORDER INDEN FOR ALLE DISCIPLINER

GALAXIE® DREVSYSTEMET – SLÅR REKORDER INDEN FOR ALLE DISCIPLINER

Galaxie® er et drevsystem med hulaksel, der består af en nyudviklet, højtydende motor med en revolutionerende gear-kinematik.

Læs mere

Højere spåntagningsydelse, intet behov for genopspænding, maksimal præcision og væsentligt forbedret forarbejdningskvalitet. Læs mere