Produktivitets-booster til fortandingsvalsemaskine

PROFIROLL GmbH i Bad Düben, Tyskland, har i mange år været kvalitetsleder inden for fortandingsvalseteknologi. Til sine fortandingsvalsemaskiner til koldvalsning anvender virksomheden det revolutionerende Galaxie®-drevsystem fra WITTENSTEIN. Det gør, at forarbejdningshastigheden og vigtige kvalitetsparametre kan øges betydeligt. Produktivitetsstigningen er på op til 40 %.

Valsens hastighed reduceret på grund af vibrationer i drivlinjen

Indtil nu har det imidlertid været umuligt at undgå kraftig vibration i hele drivlinjen med visse typer fortanding, afhængigt af forarbejdningshastigheden. Det betød, at valsens hastighed måtte reduceres betydeligt for sådanne komponenter for at opfylde de høje krav til kvalitet og dimensionsnøjagtighed. Årsagen til vibrationerne var de gamle cycloidgear – deres vridstivhed ved høje inertimomenter var ikke tilstrækkeligt god. Virksomheden ønskede ikke at skifte til en anden type standardgear, fordi en forbedring af vridstivheden ville have haft et negativ indvirkning på andre funktionsegenskaber.

 

 

Galaxie®-drevsystemet i drift

Profiroll Technologies – partner til professional valsning

Profiroll Technologies GmbH fra Bad Düben, ca. 30 km nord for Leipzig i Tyskland, er en førende producent af maskiner til f.eks. bilindustrien, hvor de anvendes til forarbejdning af rotationssymmetriske emner ved hjælp af koldformningsteknologi. Rollex-serien består af maskiner til profilvalsning af fortandinger på symmetriske aksler. Valseprocessen er baseret på rundvalseprincippet. Emnet fastspændes og centreres i arbejdsområdet. Valseslædeføderen starter derefter op, hvorefter de roterende formværktøjer koldformer den ønskede fortandingsprofil.

GALAXIE®-DREVSYSTEMET SIKRER EN MEGET STØVSVAG DRIFT

GALAXIE®-DREVSYSTEMET SIKRER EN MEGET STØVSVAG DRIFT

Integrationen af ​​Galaxie®-drevsystemet i fortandingsvalsemaskinerne har forbedret vridstivheden markant.

Læs mere

GALAXIE®-DREVSYSTEMET – SLÅR REKORDER INDEN FOR ALLE DISCIPLINER

GALAXIE®-DREVSYSTEMET – SLÅR REKORDER INDEN FOR ALLE DISCIPLINER

Galaxie® er et drevsystem med hulaksel, der består af en nyudviklet, højtydende motor med en revolutionerende gear-kinematik.

Læs mere

Med Galaxie®-drevsystemet har vi opnået en næsten seks gange større vridstivhed uden at ændre på størrelsen Læs mere